maandag, 22. juli 2013 - 11:18 Update: 03-07-2014 0:54

KNMI-waarschuwing:Code Geel voor hitte

foto van warme zomerse dag | fbf
Foto: Bon
foto van warme zomerse dag | fbf
Foto: Bon
De Bilt

Het KNMI heeft code Geel afgegeven vanwege de hitte. Vandaag en morgen op de meeste plaatsen 's middags tropisch warm.

Het is vandaag weer zonnig, al is er ook wat sluierbewolking aanwezig. Het kwik loopt in de ochtend al snel op en bereikt vanmiddag uiteindelijk maxima van 24 graden op de Wadden tot lokaal 34 graden in het zuiden en oosten. In de middag brengt wind van zee in de kustprovincies enige verkoeling, terwijl er in het zuidoosten een kleine kans is op een onweersbui. De overwegend oostelijke wind is zwak, maar draait in de middag aan de kust naar noordelijke richtingen en neemt toe naar matig.

Komende nacht is er nog steeds wat sluierbewolking. De minima komen uiteindelijk uit tussen 16 graden in het noordoosten en 21 graden in het zuidoosten. De oost- tot noordoostenwind is zwak, in het waddengebied matig.

Dinsdag overdag voert de zon opnieuw de boventoon, maar er blijft sluierbewolking aanwezig. In de middag en avond maakt het zuidoosten net als vandaag een kleine kans op een onweersbui. Het wordt vrijwel overal tropisch warm, tot 33 graden in het zuiden. Op de Wadden, in het noordelijk kustgebied en later in de middag aan de westkust is het enkele graden koeler. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. In de kustgebieden gaat de wind in de middag van zee waaien. (Bron: KNMI)

Provincie:
Tag(s):