dinsdag, 7. mei 2013 - 15:34 Update: 03-07-2014 0:58

KNMI waarschuwt voor onweersbuien

foto van onweer | Frank van den Berg
Foto: Frank van den Berg
De Bilt

Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en de kans op enkele (onweers)buien neemt verder toe. Inmiddels zijn de buien ons land al binnengedreven.

De kans daarop is het grootst in het zuidoostelijke helft van het land. Bij de buien kunnen windvlagen voorkomen tot 45 km/u. De maximumtemperatuur ligt tussen de 20 en 23 graden. De noord- tot noordoostenwind is overwegend matig, in het noorden eerst af en toe vrij krachtig. In de avond neemt de wind af en komt dan uit uiteenlopende richtingen.


Komende nacht is het wisselend bewolkt, hier en daar valt nog wat (buiige) regen. In opklaringen kan een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen de 8 graden in het westen en de 14 graden in het oosten. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig.
Morgenochtend zijn er in het zuiden eerst enkele opklaringen, maar in het noorden is het bewolkt en kan er nog steeds enkele buien vallen. In de middag trekt een gebied met buien van zuidwest naar noordoost over het land. Hierbij kan opnieuw onweer voorkomen. De maxima liggen rond de 20 graden. De wind is matig, aan de kust in de middag af en toe vrij krachtig uit zuid tot zuidwest. (Bron: KNMI)
 

Provincie:
Tag(s):