woensdag, 27. november 2013 - 16:10 Update: 03-07-2014 0:48

Als KNVB belt, is Hiddink er snel uit

Foto van Guus Hiddink | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Hoenderlo/Zeist

(Elfvoetbal) Eén en één is twee. Niet Ronald Koeman, maar Guus Hiddink wordt naar alle waarschijnlijkheid na het WK komende zomer de nieuwe bondscoach van Oranje.

"Als de KNVB belt, verwacht ik dat we er snel uit zijn", zegt Hiddinks zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen woensdag tegenover AD Sportwereld. "Guus wil graag, hij is er klaar voor. Dat lijkt me voor iedereen toch wel duidelijk."

Van Gaal
Het contract van de huidige bondscoach Louis van Gaal loopt af na het WK in Brazilië. Hij heeft reeds duidelijk gemaakt dat een verlenging er niet in zit. Hiddink heeft de laatste tijd herhaaldelijk kenbaar gemaakt dat hij graag opnieuw bondscoach zou willen zijn.


"Laat ik het zo zeggen, ik denk dat als er zich meer bonden melden, dat dan de KNVB de beste kans maakt." Hiddink leidde het Nederlands elftal in 1998 nog naar de halve finale van het WK in Frankrijk. "Ik acht de kans groot dat op enig moment, en wel op zeer korte termijn, Bert van Oostveen een telefoontje pleegt en koffie gaat drinken met Guus."

Meerdere bonden en clubs gemeld
"Dan gaat de bond zijn knopen tellen en zullen ze er gauw uit zijn, verwacht ik. Ik zie eigenlijk geen enkel probleem. Guus wacht het af, ziet het allemaal aan en dat lijkt me logisch bij een man als hij. Er hebben zich de afgelopen maanden al genoeg bonden en clubs gemeld. Maar Guus was niet geïnteresseerd. De bal ligt op dit moment echt bij de KNVB."


Koeman
Ronald Koeman is een andere kandidaat om Van Gaal op te volgen. De huidige trainer van Feyenoord heeft er nooit een geheim van gemaakt graag aan de slag te gaan in Zeist.

Categorie: