donderdag, 28. november 2013 - 11:59 Update: 03-07-2014 0:48

Koeman verbaasd over Oranje-offensief Hiddink

Foto van Ronald Koeman
Foto: Archief EHF
Hilversum

(Elfvoetbal) Ronald Koeman heeft met verbazing gekeken naar de publiciteit die Guus Hiddink zoekt rond de vacature voor bondscoach van het Nederlands elftal.

Hiddink liet bij monde van zijn zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen gisteren (woensdag) in AD Sportwereld optekenen graag opnieuw bij Oranje aan de slag te gaan. "Als de KNVB belt en een kop koffie komt drinken, verwacht ik dat we er snel uit zijn", liet Van Nieuwenhuizen weten.

"Ik denk dat Guus dat niet meer nodig heeft", aldus Koeman gisteravond (woensdag) in de Champions League-uitzending van Studio Sport. "Het verbaast mij wel dat de zaakwaarnemer dit zo in een artikel zegt. Maar dat is iedereen zijn goed recht."

"Dat het AD dit optekent, verbaast me niet. Ze noemden ook andere trainers. Ik heb ooit gezegd dat ik vond dat ze niet pro-Feyenoord waren. Dat nemen ze me blijkbaar nog steeds erg kwalijk."

De huidige hoofdtrainer van Feyenoord is eveneens een kandidaat om bondscoach van Oranje te worden. Hij liet weten dat er tussen hem en de KNVB nog geen concreet contact is geweest. "Maar het is wel een van mijn ambities", aldus Koeman.

De voetbalbond houdt vast aan de eerder uitgezette koers. "De KNVB streeft ernaar de nieuwe bondscoach ruim voor het WK bekend te maken, maar we hebben geen haast", luidde vandaag het commentaar. De huidige bondscoach Louis van Gaal heeft aangegeven na het WK in Brazilië te stoppen.