vrijdag, 5. april 2013 - 21:01 Update: 03-07-2014 1:00

Koningin Beatrix opent Philips museum

Koningin Beatrix opent Philips museum
Foto: Philips
Eindhoven

Koningin Beatrix heeft vandaag aan de zijde van Frans van Houten, CEO Koninklijke Philips Electronics, het Philips museum in het centrum van Eindhoven officieel geopend.

De Koningin bracht symbolisch het licht naar het museum door een oplichtende draadloze LED-lamp in een lichtkunstwerk te plaatsen. De openingshandeling werd onder muzikale begeleiding van leden van het Philips Symfonie Orkest verricht. Hierna kreeg de Koningin een rondleiding door het museum.

In het nieuwe museum beleeft de bezoeker de ontwikkeling van het wereldconcern, vanaf de start in 1891 tot en met de innovaties voor morgen. Het is een interactief verhaal over innovatie en ambitieus ondernemerschap, waarmee Philips een positieve impact op het leven van miljoenen mensen had en nog altijd heeft. Aan de hand van unieke historische en hedendaagse producten en de boeiende verhalen die erbij horen wordt dit tastbaar gemaakt. Ook wordt in het museum een tipje van de sluier opgelicht over wat het concern voor toekomst voorziet. 

Provincie: