maandag, 27. mei 2013 - 11:30 Update: 03-07-2014 0:57

Koningin Julianaschool in Wilnis maakt kans op ontmoeting met koningspaar

foto van oranje-school | Gem.
Foto: Gem.
Wilnis

Leerlingen van de Koningin Julianaschool in Wilnis gaan binnenkort wellicht koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontmoeten. De school is hiervoor namens De Ronde Venen voorgedragen vanwege de wijze waarop zij de Koningspelen hebben georganiseerd. Leerlingen en leerkrachten kregen vrijdag 24 mei het nieuws te horen van wethouder David Moolenburgh en voorzitter Gerrit Brouwer van de Oranjevereniging.

De Koningin Julianschool heeft samen met veel andere scholen in de gemeente op 26 april deelgenomen aan de Koningsspelen. De Koningsspelen vormden de aftrap voor alle festiviteiten rond de troonswisseling en zijn door de scholen zelf georganiseerd. Ondanks de weersomstandigheden waren de spelen een groot succes waaraan leerlingen plezier hebben beleefd.


Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft alle basisscholen uitgedaagd om de meest originele Koningsspelen te organiseren en gevraagd hiervan een video te maken en in te sturen. Binnen elke gemeente heeft een jury bepaald welke school namens die gemeente meedingt naar de ontmoeting met het koningspaar. De Rondeveense jury bestond uit wethouder David Moolenburgh (sport), Gerrit Brouwer (voorzitter Oranjevereniging) en Bas Bokkes, coördinator sport bij de gemeente De Ronde Venen.
De ingezonden films gaven alle een goed beeld van wat er op 26 april op scholen is gebeurd. Het enthousiasme en plezier straalden van de inzendingen af. Uiteindelijk heeft de jury bepaald de Julianaschool in Wilnis namens De Ronde Venen mee te laten dingen naar de ontmoeting met het koningspaar. Volgens de jury hebben zij een sfeervolle en gevarieerde dag georganiseerd waarop het thema "Koningsspelen" door middel van verschillende activiteiten duidelijk tot uiting is gekomen. Vrijdag 24 mei heeft de jury alle leerlingen en leerkrachten van de Koningin Julianaschool over de uitslag geïnformeerd. Zij reageerden enthousiast en hopen vurig dat de Julianaschool de nieuwe koning en koningin mag ontmoeten. Wanneer bekend wordt gemaakt welke school in de provincie Utrecht deze eer te beurt valt is op dit moment nog niet bekend.
 

Provincie:
Tag(s):