dinsdag, 26. november 2013 - 12:06 Update: 03-07-2014 0:48

Kwaliteit Ambulancezorg Amsterdam verder onder druk

foto van ambulance druk | fbf
Foto: fbf archief
Amsterdam

De kwaliteit van zorg en de kwaliteit van het werk bij Ambulance Amsterdam staan steeds meer onder druk. Dat blijkt uit een intern onderzoek van de Amsterdamse zorgorganisatie, in handen van Abvakabo FNV. De vakbond vindt dat er snel orde op zaken moet worden gesteld bij Ambulance Amsterdam.

Onderzoeksbureau Panteia hield een uitgebreid onderzoek onder de medewerkers van Ambulance Amsterdam. Het rapport is niet openbaar, maar ambulancemedewerkers slaan via hun vakbond alarm. Er is sprake van toenemende ontevredenheid over de leiding, een steeds hogere werkdruk en geen goede planning van in te zetten ambulances. De werknemers maken zich daardoor ernstige zorgen over de kwaliteit van ambulancezorg in Amsterdam.

De problemen spelen al langer en worden nu nog eens door dit onderzoek uitgebreid beschreven en chronologisch op een rijtje gezet. Met name de samenvoeging van ambulancedienst van de GGD en de VZA lijkt niet aan de ingezette koersverbetering te voldoen. Ambulance Amsterdam is een jaar geleden overgegaan in private handen, daarvoor viel het gewoon onder de gemeente. Sinds Ambulance Amsterdam een dochterbedrijf is van het AMC, staat de kwaliteit steeds verder onder druk.

Het rapport bevat een scala aan verbetersuggesties die door Abvakabo FNV ook al eerder zijn gesignaleerd en bij de directie zijn aangekaart. Het bevestigt het beeld van een zorgelijke ontwikkeling waar snel een einde aan moet komen.

Provincie:
Tag(s):