dinsdag, 11. juni 2013 - 10:02 Update: 03-07-2014 0:56

KWF luidt de noodklok voor verbetering zorg oudere kankerpatiënt

foto van borstkanker | fbf
Foto: fbf
Amsterdam

Bij het stellen van de diagnose is 60% van de kankerpatiënten 65 jaar of ouder. Ruim 40% is ouder dan 70 jaar. Door de dubbele vergrijzing en de opmars van kanker stijgt het aantal ouderen met kanker de komende jaren explosief. Dat stelt het KWF vandaag.

Tegenstrijdig genoeg is er volgens het KWF een groot kennistekort over kanker bij ouderen en is het huidige zorgbestel slecht uitgerust voor deze omvangrijke groep. Met als gevolg dat ouderen worden overbehandeld en onderbehandeld. Zo krijgen ze medicijnen die veelal niet op hun leeftijdsgroep getest zijn, en wordt behandeling zoals chemotherapie vaak ten onrechte ontzegd. KWF Kankerbestrijding luidt daarom de noodklok met de uitgave 'Kanker en Ouderen - 65 redenen om vandaag te investeren in morgen', een vertaling van het SCK rapport 'Kanker bij ouderen'.

In de uitgave worden de knelpunten op het gebied van kanker en ouderen stevig verwoord door bijna 40 autoriteiten uit het veld. De uitgave maakt duidelijk dat het hoog tijd wordt om de handen ineen te slaan en samen te werken aan oplossingen.
 

Categorie: