zaterdag, 30. maart 2013 - 18:46

'Laatste regeerperiode Rutte'

Hilversum

Oud VVD-leider Frits Bolkestein vindt het verstandig als premier Mark Rutte na deze regeerperiode stopt als VVD-leider.

Dat zegt VVD-coryfee Frits Bolkestein vanavond in Nieuwsuur. "Als ik Rutte zou zijn, zou ik deze periode afmaken en dan zou ik daarna commissaris in Brussel worden."

Volgens Bolkestein doet Rutte het goed, maar is het onvermijdelijk dat er na tien jaar partijleiderschap langzaam 'metaalmoeheid' optreedt.
De VVD bestaat dit jaar 65 jaar. In het kader daarvan spreken enkele oud-VVD-leiders, waaronder Wiegel, Nijpels en Bolkestein, over hun partij in Nieuwsuur.

De oud-VVD-leiders pleiten bijvoorbeeld soepeler om te gaan met de 3% bezuinigingsnorm die nu door het kabinet wordt gehanteerd. VVD en PvdA hebben in het regeerakkoord 15 miljard euro aan bezuinigingen en lastenverzwaringen afgesproken.

De oud-VVD'ers zeggen in gezamenlijkheid dat anders te zullen doen om zo de economie niet nog verder tot stilstand te laten komen.

Ook blijkt er in de achterban onmin te bestaan over de gebroken verkiezingsbeloftes.

Wiegel blijft bij het belang van het polderoverleg. Van Aartsen en Bolkestein vinden dat het kabinet meer moet doorpakken. Bolkestein vindt dat de VVD geen compromissen moet sluiten over de WW en het ontslagrecht. "Daar is jarenlange voorbereiding voor geweest. Daar moet de VVD aan vasthouden."
Provincie:
Tag(s):