woensdag, 26. juni 2013 - 20:12 Update: 03-07-2014 0:55

Langere treinen bij winterse omstandigheden

Langere treinen bij winterse omstandigheden
Langere treinen bij winterse omstandigheden
Utrecht

De afgelopen winter was voor het spoor één van de zwaarste winters de afgelopen tien jaar. De situatie op het spoor bleef door het vorig jaar gestarte winterprogramma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), ProRail en NS, in tegenstelling tot de vorige drie winters, echter grotendeels beheersbaar. Dat staat in een terugblik op het afgelopen winterseizoen die staatssecretaris Mansveld (IenM) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Tegelijkertijd hebben reizigers op sommige momenten en trajecten hinder ervaren. Sneeuw en vorst zorgden lokaal voor diverse verstoringen en daarmee treinuitval of vertraging. Door de aangepaste dienstregeling was het minder druk op het spoor en verspreidden de verstoringen zich niet als een olievlek over het land. Keerzijde was dat reizigers te kampen hadden met minder en soms drukke treinen of een extra overstap.

ProRail bekijkt hoe lokale verstoringen in de infrastructuur verder kunnen worden teruggebracht. Ook het herstel van defecte wissels en treinen kan nog sneller. Daarnaast moeten treinen nog beter worden verlengd waar dat nog kan.