dinsdag, 16. juli 2013 - 10:55 Update: 03-07-2014 0:54

Laten ontkalken geiser komt bejaarde vrouw duur te staan

Foto  van oplichter | Politie
Foto: Politie
Amsterdam

Een 85-jarige vrouw uit De Pijp is begin mei opgelicht door een man en een vrouw die deden alsof ze de geiser kwamen ontkalken. Ze maakten duizenden euro’s buit.

Op donderdagmiddag 2 mei bellen rond 16:00 uur een man een vrouw aan bij de bewoonster van de Van Hilligaertstraat. De man meldt dat ze komen om de geiser te ontkalken. Terwijl de man in de badkamer de kraan aanzet en de bejaarde vrouw aan de praat houdt, doorzoekt de vrouw de woning. Ze weet een bankpas en de pincode te vinden en een envelop met duizenden euro’s, spaargeld waarvan de vrouw op vakantie wilde.

Met de bankpas van de vrouw is nog dezelfde dag onder andere geld opgenomen in twee casino's in Amsterdam. Van de man die haar pinpas gebruikt zijn beelden.

Signalement van de bezoekers

De man heeft een blanke huid, is ongeveer 30 jaar oud en tussen de 1.80-1.90m. Hij heeft een normaal postuur, donker haar en droeg een blauwe spijkerbroek. Hij sprak Nederlands met een accent. De vrouw heeft eveneens een blanke huid en is ook rond de 30 jaar. Zij is tussen de 1.60-1.65m en heeft een normaal postuur, half lang donkerblond haar en zij droeg een lichtkleurig jack (droeg ze over haar arm). Ze heeft niet gesproken

De politie vraagt iedereen die de man op de beelden herkent of tips heeft contact op te nemen met de politie Amsterdam via het tipformulier, of de Opsporingstiplijn 0800-6070 (gratis) te bellen. Anoniem bellen kan ook met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

Provincie:
Tag(s):