zondag, 13. oktober 2013 - 19:27 Update: 03-07-2014 0:50

Leerlinge (12) groep 8b bedreigde medeleerlingen basisschool

Foto van schoolbord met leraar | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Vlissingen

Een leerlinge uit groep 8b van de christelijke basisschool De Wissel heeft tegenover agenten bekend de bedreiging via Instagram te hebben gepleegd. Naast deze bekentenis heeft de politie ook aanvullend bewijs gevonden. De bedreiging lijkt een uit de hand gelopen actie. Ruim 200 ouders bezochten vanavond de informatiebijeenkomst.

Vrijdagavond zijn de gegevens van de provider uit Amerika verstrekt. Vervolgens heeft de politie verder onderzoek gedaan en heeft de officier van justitie besloten om vandaag in twee woningen in Vlissingen onderzoek te doen. Drie verdachten zijn hierbij verhoord. Momenteel wordt de leerlinge van de bedreigingen verdacht. De twee oudere mensen, die door de politie zijn verhoord, zijn familieleden van de leerling en hebben vermoedelijk niets met deze zaak te maken.

De politie zal de leerlinge nadien nog horen en uiteindelijk proces-verbaal opmaken. Tevens zal de Raad van de Kinderbescherming onderzoek doen naar de achtergronden van dit feit, wat onder andere een advies aan de officier van justitie oplevert. De officier van justitie zal vervolgens beslissen op welke wijze de bedreiging wordt afgehandeld.

Provincie: