maandag, 1. juli 2013 - 13:41 Update: 03-07-2014 0:55

Leeuwarder opgepakt in Parijs na schieten uit rijdende auto

Foto van vuurwapen | Sxc
Foto: SXC
Foto van vuurwapen | Sxc
Foto: SXC
Leeuwarden

Op een vliegveld in Parijs is onlangs een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man stond internationaal gesignaleerd, dit nadat hij vanuit een rijdende auto enkele schoten had gelost.

Op zondag 2 juni 2013 werd vanuit een rijdende auto op Achter de Hoven geschoten. Ter plekke troffen de agenten geen slachtoffer aan. Wel werden op de plaats delict hulzen aangetroffen. Diezelfde dag meldde zich een man in het ziekenhuis. Hij was licht gewond geraakt nadat op hem was geschoten.

Direct werd door de politie een onderzoek gestart, waarbij vier mensen werden aangehouden. Uit het vervolgonderzoek werd duidelijk dat er door één iemand was geschoten. De vier werden dan ook in vrijheid gesteld en ze worden dan ook niet meer gezien als verdachte.

De identiteit van de schutter werd door de recherche achterhaald. De 27-jarige Leeuwarder was sindsdien spoorloos en werd daarom internationaal gesignaleerd. Vorige week werd hij op een vliegveld in Parijs aangehouden. De man zal binnenkort aan Nederland worden uitgeleverd.

Provincie: