donderdag, 11. april 2013 - 9:06 Update: 03-07-2014 0:59

Lichaam 18-jarige Nour al Cheikh opgegraven in Groningen

Foto van Nour al Cheikh
Groningen

Er komst toch een onderzoek naar de doodsoorzaak van de 18-jarige Nour al Cheikh die op 1 januari 2013 levenloos werd gevonden in een sloot in de Groningse wijk Ruischerwaard. Dit maakte het Openbaar Ministerie Noord-Nederland donderdag bekend.

Na onderzoek werd er vanuit gegaan dat het om een niet-natuurlijke dood ging, maar er geen sprake zou zijn geweest van een misdrijf. De vader van Nour, zelf arts, trok het oordeel van justitie en politie in twijfel omdat er een aantal blauwe plekken op het lichaam van zijn zoon zaten die een volgens hem een misdrijf niet uitsluiten.

De vader van Nour nam het initiatief om veelvuldig overleg te voeren met politie en justitie. Na het lezen van schouwrapport heeft de vader nieuwe informatie aangedragen. Dit resulteerde in nieuwe onderzoeksvragen bij het OM. Hierdoor sluit men een misdrijf niet uit en heeft men besloten het lichaam van het 18-jarige slachtoffer vandaag op te graven. Het lichaam zal naar het Nederlands Forensisch Instituut gaan voor onderzoek. Het OM verwacht dat binnen enkele weken de resultaten hiervan beschikbaar zijn.

 

 

Provincie:
Tag(s):