maandag, 1. juli 2013 - 20:39 Update: 03-07-2014 0:55

Liquidatie Amsterdam mogelijk door iemand gefilmd

Schietpartij Amsterdam-West | BON
Foto: Bon
Amsterdam

Uit onderzoek van de politie, rond de dodelijke schietpartij van afgelopen zaterdag op de Willem Schermerhornstraat in Amsterdam West, is gebleken dat op het moment van de liquidatie iemand op die locatie heeft staan filmen. Dit meldt de politie maandag.

‘Deze persoon is een hele belangrijke getuige voor de recherche en hij of zij wordt dan ook dringend verzocht contact op te nemen’, aldus de politie.

Zaterdagmiddag 29 juni werd rond 14.30 uur een man, die in zijn volkswagen Polo voor het verkeerslicht stond te wachten, doodgeschoten. 

Identiteit
‘Het gaat om de 26-jarige Ali Gezer, die samen met zijn 11-jarige neefje, in de auto zaten’, maakt de politie maandag bekend.

Reconstructie
De twee slachtoffers vertrokken kort voor het schietincident vanaf de Dr. H. Colijnstraat/Wigbolt Ripperdastraat, reden via de Ruys de Beerenbrouckstraat en sloegen vervolgens rechtsaf de Willem Schermerhornstraat in richting het verkeerslicht ter hoogte van de Haarlemmerweg toen een witte Volkswagen Caddy hen klem reed. 

Een onbekende blanke man stapte uit de witte Caddy liep naar de auto van de slachtoffers en schoot de 26-jarige man dood. Vervolgens is de schutter weer in de witte Caddy gestapt, is direct gekeerd op de Haarlemmerweg en via de Willem Schermerhornstraat gevlucht in de richting van de Ruys de Beerenbrouckstraat. 

Gehaaste mannen 
Later op de dag, rond 19.00 uur, is de witte Volkwagen Caddy netjes geparkeerd aangetroffen op de Thomas van Aquinostraat, niet ver bij de plaats van het dodelijk schietincident vandaan. 

Opvallend detail is dat die middag rond kwart voor 3 uur door getuigen twee mannen zijn gezien die door de nabijgelegen Platostraat liepen in de richting van de President Allendelaan. Deze mannen zouden zich gehaast en opvallend hebben gedragen. 

De combinatie van hun aanwezigheid daar op dat moment en het terugvinden van de vluchtauto later die dag maakt dat het onderzoeksteam deze mannen graag wil spreken. Uiteraard wil men ook met eenieder spreken die de mannen óók heeft gezien. Eén van hen betreft een blanke man die een donkerblauw trainingspak droeg met een Adidas logo op de rug en een andere blanke man van wie geen nader signalement bekend is. 

Zij zijn dus door de Platostraat gelopen uit de richting van de Thomas van Aquinostraat gelopen en mogelijk hebben getuigen hen gezien specifiek in die straat of bij de kruising met de President Allendelaan/Sloterpark.

 
Provincie: