zaterdag, 18. mei 2013 - 18:47 Update: 03-07-2014 0:57

Luilak district Kennemerland 2013

Foto van politieagent | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

De luilakviering is in het district Kennemerland relatief rustig verlopen. De politie had vooraf aangegeven, onder andere via een persbericht en tweets door de wijkagenten, ook dit jaar scherp te controleren op de aanwezigheid van eieren, meel, tandpasta en allerhande attributen om vernielingen mee te kunnen plegen en deze waarschuwing lijkt zijn vruchten afgeworpen te hebben. Een enkel (mogelijk) luilakgerelateerd incident valt te melden.

Haarlem - Surveillerende agenten hebben de afgelopen nacht omstreeks 03.10 uur op de Spaarndamseweg een 22-jarige Haarlemmer aangehouden omdat hij werd verdacht van brandstichting. De agenten zagen namelijk op de hoek Spaarndamseweg/Werfstraat een vuilcontainer in brand staan en verdachtten de 22-jarige hiervan. De brandweer heeft het brandje geblust. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

IJmond

In de IJmond draaide dit jaar wederom het Wakkere Ouders project. De jeugd was wel aanwezig op straat maar met blikjes of toeters en niet met meel, eieren, tandpasta etc. . 

Heemskerk

Rond 06.40 uur kregen de agenten een melding binnen dat twee kinderen op de Maerelaan in Heemskerk waren bedreigd met een mes door twee andere kinderen van rond de 10 jaar. De politiemensen hebben met meerdere eenheden naar de dadertjes gezocht maar deze waren al verdwenen. Er wordt een onderzoek ingesteld. Voor zover bekend zijn de bedreigde kinderen niet gewond geraakt maar uiteraard hevig geschrokken door dit voorval. Mochten er getuigen zijn geweest van dit incident, neemt u dan contact op met de politie van het team IJmond Noord via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Beverwijk

Omstreeks 02.00 uur kwam er een melding binnen van een twee mishandelingen bij op de Aagtendijk. Hierbij werden twee aanhoudingen verricht. De verdachten, een 49-jarige Heemskerker en een 23-jarige Haarlemmer, zijn inmiddels verhoord en zaterdagmorgen in vrijheid gesteld.

Provincie:
Tag(s):