dinsdag, 23. juli 2013 - 13:37 Update: 03-07-2014 0:54

Man (21) met glas in oog gestoken

Foto van ziekenhuis | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Apeldoorn

De politie stelt een onderzoek in naar een steekincident waarbij in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige jongeman uit Wezep ernstig oogletsel opliep. Dit meldt de politie dinsdag.

Vechtpartij

Agenten kregen omstreeks 04.25 uur een melding dat er in de Hoofdstraat ter hoogte van de Hema een vechtpartij gaande was. Toen zij bij de opgegeven locatie aankwamen, zagen zij diverse jongeren alle kanten opschieten. Een eind verderop, ter hoogte van C&A stonden ook enkele jongeren. In beide groepen werden twee jongeren aangewezen die mogelijk bij het incident betrokken waren. Zij zijn aangehouden en hebben een verklaring afgelegd.

Gewonde

Verder stond er een jongeman die aan zijn oog gewond was. Hij kon op dat moment geen verklaring geven over het gebeurde en is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Hier bleek, dat hij met glas in zijn oog was gestoken. Op maandag 22 juli heeft hij aangifte kunnen doen en toen werd ook duidelijk, dat hij blijvend blind is aan één oog.

Politieonderzoek

De politie is een onderzoek gestart en tracht duidelijkheid te krijgen in welke groep de verdachte van het steekincident zich bevond. Er zijn al diverse getuigen gehoord. Het slachtoffer heeft een signalement opgegeven van degene die hem heeft gestoken. Het gaat om een blanke jongen met donker kort haar. Hij is ongeveer 1.75 cm en droeg op dat moment een lichtgrijs glimmend zomerjackje.

Tips

De politie vraagt getuigen, tips en foto’s van het gebeurde van afgelopen weekend. Getuigen kunnen ook anoniem met de Criminele Inlichtingendienst praten, wanneer zij informatie hebben. Zij kunnen via 0900 – 8844 naar deze dienst vragen.

Provincie:
Tag(s):