maandag, 1. juli 2013 - 14:13 Update: 03-07-2014 0:55

Man (28) Sint-Annalandstraat vermoedelijk vermoord voor verzekering

foto van aangehouden Albanees | archief fbf
Foto: Archief FBF
Rotterdam

De 28-jarige man die in februari dood werd gevonden in zijn woning aan de Sint-Annalandstraat in Rotterdam, is waarschijnlijk vermoord om het geld van een levensverzekering op te strijken.

Dat is gebleken uit het onderzoek dat de politie onder leiding van een officier van justitie naar de dood van de man instelde. In het onderzoek werden vier mannen aangehouden. Van hen zitten twee nog vast en zij moeten zich donderdag voor het eerst voor de rechtbank verantwoorden.

Het 28-jarige slachtoffer werd op 25 februari vastgebonden in zijn woning gevonden door een 37-jarige huisgenoot. De man was door geweld om het leven gebracht. Gaande het onderzoek bleek dat er een ongevallen- en overlijdensrisicoverzekering voor het slachtoffer was afgesloten. Overigens was dat met medeweten van het slachtoffer gebeurd. Die meende na een mishandeling een uitkering te krijgen zodat hij de rest van zijn leven niet meer hoefde te werken.

Het onderzoek leidde in maart tot de aanhouding van vier mannen, van 25, 27, 37 en 40 jaar oud en allen afkomstig uit Rotterdam. Zij worden verdacht van de moord op het slachtoffer, en van (poging tot) oplichting van de verzekeringsmaatschappij. Van de vier verdachten zitten de twee mannen vast die worden verdacht van de daadwerkelijke organisatie van de verzekeringsfraude en de dood van het slachtoffer. De andere twee, onder wie de huisgenoot, zijn op vrije voeten gesteld maar zijn nog wel verdachte.

Provincie:
Tag(s):