zaterdag, 2. februari 2013 - 9:14

Man aangehouden voor opzettelijk veroorzaken van een ongeval

Nieuw-Dordrecht

De politie heeft vrijdagavond een 21-jarige man uit Klazienaveen aangehouden voor het opzettelijk veroorzaken van een ongeval. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Opzettelijk
Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat een vrouw opzettelijk was aangereden in haar auto.

Ter plaatse bleek dat een 41-jarige vrouw uit Nieuw-Dordrecht vrijdagavond op de Vastenow reed. Zij zag dat van achteren er een auto aan kwam rijden met zeer hoge snelheid.

Bumperkleven
Deze ging enige tijd zeer gevaarlijk bumperkleven achter de auto van de vrouw uit Nieuw-Dordrecht. Op een gegeven moment ging de bestuurder van deze auto naast de vrouw rijden en maakte een stuurbeweging naar rechts waarop hij tegen de flank van de auto van de vrouw reed.

Plotseling remmen
Hierna ging de man voor de vrouw rijden en dwong door plots te remmen de vrouw snelheid te minderen. Daarna ging de man er met een hoge snelheid vandoor.

Verdachte aangehouden
Op aanwijzingen van de vrouw uit Nieuw-Dordrecht kon de politie later die avond de 21-jarige verdachte aangehouden. De beginnend bestuurder blies bij de ademanalyse 165 ug/l. De man is ingesloten in afwachting van het onderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):