woensdag, 10. juli 2013 - 19:18 Update: 03-07-2014 0:55

Man aangehouden voor zware mishandeling agent

Foto van patiënt in ambulance | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De politie heeft dinsdagavond een 25-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een politieagent zwaar te hebben mishandeld. Kort daarvoor had hij ambulancepersoneel lastig gevallen.

Ambulancepersoneel ging rond half tien naar een melding van een onwelwording aan de Paul Krugerstraat. Daar maakten omstanders hen het werken zeer lastig. De ambulancemedewerkers verzochten daarop om spoedassistentie van de politie. Agenten gingen er direct naar toe. Een van hen kreeg van een omstander harde klappen op zijn hoofd. Er ontstond een handgemeen en er werd pepperspray ingezet tegen de verdachte. Daarna probeerde de man er alsnog vandoor te gaan. Nadat de agenten er zeker van waren dat de man die onwel was geworden veilig in de ambulance lag, zetten ze de achtervolging in op de verdachte. Daarbij werden ook hondengeleiders ingezet. Bij zijn aanhouding, verzette de Rotterdammer zich wederom hevig.

Gewond
De agent die werd geslagen, werd afgevoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Hij liep letsel op in zijn gezicht. De verdachte zit vast.

Provincie:
Blik op 112: