donderdag, 25. april 2013 - 11:48 Update: 03-07-2014 0:59

Man die seksfilmpje verspreidde via WhatsApp vrijgesproken

Man die seksfilmpje verspreidde via WhatsApp vrijgesproken
Man die seksfilmpje verspreidde via WhatsApp vrijgesproken
Almelo

Op 25 april heeft de rechtbank Overijssel een 21-jarige man vrijgesproken die er van werd verdacht een filmpje te hebben verspreid via social media zonder toestemming van zijn toenmalige vriendin.

In het filmpje zijn het slachtoffer en de verdachte te zien terwijl zij seksuele handelingen verrichten. Op 15 april werd door de Officier van Justitie een werkstraf van 200 uur en een schadevergoeding geëist voor het plegen van (primair) smaadschrift of (subsidiair) belediging.

Smaadschrift en belediging niet bewezen

Eind 2012, begin 2013 verzond de 21-jarige man een filmpje met beelden van seksuele handelingen tussen hem en zijn toenmalige vriendin naar één andere persoon. Daarna is het filmpje door anderen onder verschillende personen en in brede kring verspreid. Dat het slachtoffer door dit alles leed is aangedaan, is duidelijk. Naar oordeel van de politierechter kan dit verdachte echter niet strafrechtelijk verweten worden op basis van wat hem in deze zaak tenlastegelegd is. Verdachte heeft het filmpje maar aan één persoon gestuurd met de bedoeling dat het niet verder zou worden verspreid. De politierechter acht daarom niet bewezen wat aan de verdachte primair en subsidiair is tenlastegelegd, namelijk smaadschrift en belediging.
 

Provincie:
Tag(s):