maandag, 11. februari 2013 - 9:53

Man moet meer dan 5000 euro betalen

Den Haag

Een 21-jarige man uit Den Haag liep maandagochtend bij een verkeerscontrole tegen de lamp. De ANPR gaf aan dat hij gesignaleerd stond.

Agenten controleerden met de ANPR het verkeer op de Lozerlaan. Toen de automobilist er om 06.00 uur langsreed, gaf de ANPR een hit. Het bleek dat de automobilist, een 21-jarige Hagenaar, voor meer dan 5000 euro gesignaleerd stond of 143 dagen gevangenisstraf moest ondergaan. Hij had niet zoveel geld en werd daarom ingesloten.

ANPR

De politie maakt steeds meer gebruik van technische hulpmiddelen om de criminaliteit te bestrijden. Eén van die technische hulpmiddelen is het gebruik van de Automatic Number Plate Recognition (ANPR). Door het gebruik van de ANPR wordt de pakkans van criminelen en overtreders vergroot.

Hoe werkt het
Een auto wordt langs de weg gezet en men scant met een camera de kentekens van passerend verkeer. De camera is gekoppeld aan een computersysteem waarin bestanden van bijvoorbeeld politie, gemeente of Belastingsdienst zijn opgeslagen. De kentekens die passeren worden vergeleken met de kentekens in de bestanden. Stel dat een auto als gestolen geregistreerd staat in het systeem, en de auto rijdt voorbij, dan geeft de ANPR een ‘hit’. De auto wordt aan de kant gezet en de bestuurder en auto gecontroleerd.
Provincie:
Tag(s):