vrijdag, 9. augustus 2013 - 20:25 Update: 03-07-2014 0:53

Man onttrekt zich spookrijdend aan staandehouding

Foto van politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Harmelen

Een 30-jarige man uit Bodegraven heeft zich vrijdag op de A12 ter hoogte van Harmelen al spookrijdend onttrokken aan de staandehouding van de verkeerspolitie. Zijn auto, die later in een tuin in De Meern in aangetroffen, is in beslaggenomen. Zijn ongeldig verklaarde rijbewijs, dat overigens was gebroken, was al in het bezit van de politie.

De man reed ter hoogte van Woerden 160 km/uur in plaats van de toegestane 120 km/uur. In eerste instantie gaf hij gevolg aan het stopteken gegeven met de onopvallende videoauto. Op het tankstation langs de A12 bracht hij zijn auto tot stilstand. Tijdens de staandehouding gaf de man een valse naam op. Bij onderzoek in de auto kwam zijn gebroken, overigens ongeldig verklaarde rijbewijs, te voorschijn. Toen hij daarmee werd geconfronteerd rende hij naar zijn auto en reed tegen de rijrichting in richting de A12. Vervolgens keerde hij weer en nam de nieuwe afslag richting De Meern en verdween uit het zicht. De achtervolgende agenten zagen op een gegeven moment de auto waarmee hij had gereden in een tuin staan. Inbeslagname volgde.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de maximum snelheid, rijden zonder geldig rijbewijs, opgeven van een valse naam en spookrijden op de autosnelweg. De verkeerspolitie zendt aan het CBR een mededeling over zijn rijgedrag. De verkeerspolitie zit alleen nog om een verklaring van de man verlegen.

Provincie: