zondag, 9. juni 2013 - 14:43 Update: 03-07-2014 0:56

Man rijdt motoragent omver

Man rijdt motoragent omver
Man rijdt motoragent omver

Bij een achtervolging op zaterdagavond raakte een 55-jarige motoragent gewond doordat hij door de bestuurder van een bestelbusje tot twee maal toe werd aangereden.

Tijdens een alcoholcontrole op de Broekeroog te Velserbroek keerde omstreeks 21.20 uur een bestuurder zijn bestelbus op een afstand van ongeveer 300m voor de controleplaats. De motoragent reed naar de bestuurder toe en vertelde hem dat hij moest keren en mee moest rijden naar de controleplaats. Hierop ging de bestuurder er vandoor, gevolgd door de motorrijder

Ter hoogte van de Wijdeblik wist de motoragent voor het busje te komen. Hier gaf de bestuurder gas en botste, vermoedelijk opzettelijk, tegen de achterzijde van de motor. De motoragent wist overeind te blijven, maar door deze actie kon de bestelbus wel weer voor de motor komen.

Bij de kruising met Zijkanaal C zette de motoragent zijn motor voor het voertuig van de verdachte. Toen deze langzaam doorreed viel de motor. De motoragent kon afstappen en wist het portier van de auto open te trekken en de bestuurder vast te pakken. Hierop gaf de verdachte gas waardoor de motoragent enkele meters meegesleurd werd voordat hij losliet.

De verdachte ging er vandoor in de richting Spaarndam met een snelheid van ongeveer 160 km/h. Hier zette de verdachte de auto aan de kant en ging er rennend vandoor. Hier kon de man worden aangehouden. De 33-jarige man uit IJmuiden bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 545 ug/l. Dat is tweeënhalf maal het toegestane maximum van 220 ug/l. De man was in oktober 2011 ook als een gepakt met alcohol achter het stuur. Toen blies hij 565 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed, diverse verkeersovertredingen en mishandeling van de motoragent.

 

Provincie:
Tag(s):