zaterdag, 26. januari 2013 - 12:56

Man uit zijn ''dak'' na slordig verlies 60.000 euro

Sint Pancras

In het Noord-Hollandse Sint Pancras is een ondernemer uit die plaats een flinke som geld verloren.

De man had in de loop van de jaren 60.000 euro bij elkaar gespaard en had dat in zijn woning bewaard, zo meldt het Noord-Hollands Dagblad. Zondagavond besloot de man samen met zijn vrouw het geld maandag toch maar bij een bank onder te brengen.

Om dat niet te vergeten, wilde de man de witte enveloppe met 120 biljetten van vijfhonderd euro die avond al in zijn auto leggen. Toen de man bij zijn auto arriveerde, werd hij op zijn mobiele telefoon gebeld. Hij beantwoordde het gesprek en legde de envelop even op het dak van zijn auto. Omdat de beller bij de ondernemer een bestelling deed en dat moest worden bevestigd, liep de ondernemer naar binnen en vergat hij het geld.

De volgende ochtend pakte de vrouw de auto en reed vermoedelijk met de envelop nog op het dak weg. Omdat het die ochtend flink sneeuwde, is het niet ondenkbaar dat de envelop onderweg van de auto is gevallen en onder de sneeuw is verdwenen.

De envelop is vermoedelijk op de route vanaf de rotonde Pepsico in Broek op Langedijk via de Twuyverweg en Benedeweg via de Helling naar Alkmaar van de auto gevallen.

Voor het koppel is het nu maar duimen dat er nog eerlijke vinders bestaan. Mocht het geld worden gevonden en worden teruggegeven, dan kan diegene een vindersloon van 10.000 euro verwachten, aldus de gedupeerden.

Update
Diverse gelukszoekers uit het dorp zijn vandaag, na het verschijnen van het nieuws, uitgerust met hark of schep gaan zoeken naar de envelop langs de route waar de auto heeft gereden. Of het geld inderdaad is gevonden is niet bekend.
Provincie:
Tag(s):