zaterdag, 14. december 2013 - 15:10 Update: 03-07-2014 0:47

Man veroorzaakt twee aanrijdingen en probeert te vluchten

Foto van ambulances in het donker | Archief MV
Foto: MV - Archief
Sint Willebrord

Vrijdagavond heeft een bestuurder in Hoeven en Sint Willebrord twee aanrijdingen veroorzaakt. Agenten hebben de man, die na de tweede aanrijding gevlucht was, aangehouden.

Om 20:50 uur kreeg de meldkamer een melding dat op de Poppestraat in Sint Willebrord een ongeval met letsel had plaatsgevonden. Bij het aanrijden zagen agenten dat bij de spoorwegovergang aan de Heistraat in Hoeven ook een aanrijding was gebeurd. Aangezien hier geen gewonden waren, zijn ze eerst naar de Poppestraat gereden. Daar bleek dat de dader van de aanrijding was weggerend. Aangezien de ambulance al aanwezig was, zijn de agenten onmiddellijk gekeerd.

Bij de Roosendaalseweg zagen zij dat twee mannen een andere man in het gras in bedwang hielden. Dit bleek de veroorzaker van de aanrijding op de Poppestraat, die direct daarna hard was weggerend. De agenten hebben de man aangehouden. Het betreft een 20-jarige man uit Hoeven. De verdachte is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex in Breda gebracht.

Politieonderzoek

De politie verdenkt hem ervan dat hij tijdens het rijden ernstig onder invloed van drugs was. De man was recalcitrant en niet voor rede vatbaar. De man weigerde om aan een bloedproef mee te werken. Zaterdagmorgen is besloten de man nog langer vast te houden. Uit onderzoek blijkt dat de jongeman eerst met zijn auto door de spoorbomen is gereden en daarna de aanrijding op de Poppestraat heeft veroorzaakt doordat hij op de verkeerde weghelft terecht kwam. Op de Poppestraat reed de man met zijn personenauto tegen een personenauto, bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Sint Willebrord. Zij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. daar is een gekneusde enkel geconstateerd. Na behandeling kon ze het ziekenhuis verlaten.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):