zondag, 21. april 2013 - 15:24 Update: 03-07-2014 0:59

Marechaussee houdt man aan met vervalst Grieks paspoort

Marechaussee houdt man aan met vervalst Grieks paspoort
Marechaussee houdt man aan met vervalst Grieks paspoort
Maastricht

De Koninklijke Marechaussee(brigade Limburg-Zuid, post Maastricht Aachen Airport) heeft vrijdagmiddag een man aangehouden op verdenking van het gebruik van een vervalst Grieks paspoort.

De Marechaussee controleerde het paspoort van de man, die was aangekomen uit Ierland, op de luchthaven Maastricht Aachen Airport. Omdat de marechaussee twijfelde aan de echtheidskenmerken van het paspoort, werd door de Marechaussee een nader onderzoek ingesteld. Hieruit bleek het paspoort vervalst te zijn en tevens internationaal als gestolen gesignaleerd te staan. De verdachte werd aangehouden op verdenking van het gebruik maken van een vervalst paspoort.

Tijdens de identiteitsfouillering die volgde werd tevens een vals Grieks rijbewijs aangetroffen. Het nummer van dit rijbewijs bleek tevens internationaal als gestolen gesignaleerd te staan.

Het onderzoek naar de identiteit van de in verzekering gestelde verdachte en de inbeslaggenomen documenten wordt uitgevoerd door rechercheurs van de Brigade Limburg Zuid, onder leiding van het Openbaar Ministerie Maastricht.