dinsdag, 28. mei 2013 - 23:10 Update: 03-07-2014 0:57

Marechaussee houdt samen met partners integrale actie Rotterdam

Foto van controle auto door marechaussees | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De Koninklijke Marechaussee heeft samen met partners tijdens een grote integrale actie op en bij Rotterdam The Hague Airport dinsdagmiddag auto’s, drugs en wapens in beslag genomen, boetes en belastingschulden geïnd en twee mannen aangehouden voor respectievelijk het nog moeten uitzitten van een gevangenisstraf en opgeven van een valse naam.

Aan de actie ‘Flying DOC’, die werd gecoördineerd door de Koninklijke Marechaussee(brigade Zuid-Holland) namen het Openbaar Ministerie (OM), de Belastingdienst en de Politie-eenheid Rotterdam deel. De actie stond in het teken van een controle preventief fouilleren op het bezit van wapens en munitie en het afpakken van illegaal verkregen vermogen.

De controles vonden plaats op een afgezet terrein op de luchthaven. Zo werden zowel voertuigen op de parkeerterreinen gecontroleerd op kenteken, als de voertuigen van mensen die naar en van de luchthaven reden. Zo’n 3300 voertuigen werden gescand, 102 voertuigen werden fysiek gecontroleerd, en 170 personen werden preventief gefouilleerd. Bij de controles werden 2 mannen aangehouden, voor respectievelijk nog uitzitten van 34 dagen gevangenisstraf, afname DNA en opgeven valse naam. 

De man die een valse naam opgaf bleek illegaal in Nederland te verblijven. Daarnaast werden 3 messen, stalen staaf en een houten knuppel aangetroffen, die in beslag zijn genomen. Hiervoor werden schikkingen tot 200 euro aangeboden en een proces-verbaal aangezegd. Verder werd 2 keer een gebruikershoeveelheid softdrugs aangetroffen, hetgeen in beslaggenomen is.

Er werd beslag gelegd op 10 voertuigen, vanwege schulden aan de Belastingdienst. Daarnaast werd door de Belastingdienst in totaal ruim 54.000 euro aan belastingschulden geïnd, waarvan één belastingplichtige ter plekke 22.000 euro betaalde.

De Koninklijke Marechaussee, politie en OM inden eerder opgelegde geldboetes en betekenden een vonnis aan iemand die daarvoor gesignaleerd stond. Daarnaast werd een rijbewijs ingenomen, een voertuig in beslaggenomen omdat geldboetes van in totaal 1900 euro niet betaald konden worden en kregen 2 personen een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.