woensdag, 4. december 2013 - 13:01 Update: 03-07-2014 0:47

Marechaussee houdt stel aan voor ontvoeren van 3-jarig kind

Marechaussee houdt stel aan voor ontvoeren van 3-jarig kind
Foto: fbf archief
Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft gisternacht op Schiphol een 22-jarige vrouw en 23-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van het onttrekken aan het ouderlijk gezag van een 3-jarige jongen.

De vrouw meldde zich samen met haar zoontje en halfbroer bij de Marechaussee op de luchthaven. De vrouw vertelde het paspoort van haar kind kwijt te zijn. Ze wilde met haar kind naar Curacao reizen en wilde hiervoor een nooddocument aanvragen. Zij had enkel een zorgverzekeringspas met de naam van haar kind bij zich. Nader onderzoek wees uit dat de vrouw onder toezicht stond van een voogdij-instelling en het gezag over haar kind deelde met deze instelling.

Hierdoor had de vrouw toestemming nodig van deze instelling om te mogen reizen. Marechaussees hebben de verdachte hierop aangehouden op verdenking van het onttrekken aan het ouderlijk gezag van haar eigen kind. De 23-jarige halfbroer, die de vrouw vergezelde, werd tevens aangehouden op verdenking van medeplichtigheid/medeplegen van het feit en het niet kunnen voldoen aan de legitimatieplicht.

Marechaussees doen onderzoek naar de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. De halfbroer is na verhoor heengezonden. De vrouw is in verzekering gesteld en het kind is ondergebracht in een pleeggezin.