donderdag, 2. mei 2013 - 15:08 Update: 03-07-2014 0:58

Marine blust vanaf nu ook woningbrandjes in Den Helder

foto van marine brandweer | Defensie
Foto: Defensie

De gemeente Den Helder en de brandweer van de Marine gaan nauwer samenwerken.

Minister Opstelten was vandaag in de brandweerkazerne van Den Helder aanwezig bij de ondertekening van een convenant tussen de gemeente Den Helder, Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en het Ministerie van Defensie. Het Korps Marinebrandweer, de gemeentelijke brandweer Den Helder en Veiligheidsregio Noord-Holland Noord gaan nauwer en efficiënter samenwerken.

Voor de gemeente Den Helder heeft dit als voordeel dat de Marinebrandweer straks ook voor branden en incidenten buiten de poorten van het marinecomplex gaat uitrukken. Een risicovol gedeelte van de stad wordt dan bediend door de Marinebrandweer. Bij een incident kan dit korps  daar namelijk aantoonbaar sneller aanwezig zijn.

Bij het  feestelijke programma waren behalve minister Opstelten en vice-admiraal Matthieu Borsboom van het Commando der Zeestrijdkrachten ook de medewerkers van beide brandweerkorpsen aanwezig.

De nieuwe werkwijze is bijzonder in ons land en geldt als een voorbeeld van civiel-militaire samenwerking op het gebied van basisbrandweerzorg, aldus Opstelten.
 

Provincie:
Blik op 112: