woensdag, 24. april 2013 - 11:45 Update: 03-07-2014 0:59

Meer dan 30 auto-inbraken in Zaandam

Foto van politieauto bij nacht | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Zaandam

Afgelopen nacht is in ruim dertig auto’s ingebroken in Zaandam. Het gaat om auto’s in de omgeving van het Vurehout en de Conradwerf.

De verdachten zijn vermoedelijk twee mannen op een donkerkleurige bromfiets. Het tweetal werd rond 3.00 uur gezien aan het Polkahof en de Conradwerf. Mensen die deze verdachten hebben gezien of meer informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). De verdachten hebben autoruiten ingeslagen en de auto’s doorzocht. Er zijn voornamelijk navigatiesystemen en losse goederen zoals zonnebrillen en cd’s weggenomen. De politie doet onderzoek naar de auto-inbraken en heeft briefjes bij de auto’s achtergelaten met het verzoek aan de eigenaren om aangifte te komen doen.

De  politie geeft enkele tips om auto-inbraken te voorkomen.  Men moet de auto altijd goed op slot zetten, ook als men  'even' tankt of de kinderen naar school brengt. En geen
waardevolle spullen achterlaten in de auto. Haal de radio of het frontje uit de slede en zet het dashboardkastje open. Ook niets verstoppen in de auto. Dieven zoeken ook onder de stoelen. Dieven kunnen via bluetooth een laptop, mobiele telefoon of navigatiesysteem die in de auto zijn verstopt detecteren. Ook is het handig wanneer men alleen in de auto zit
de achterportieren en die van de passagiers zit op slot te doen . Als men voor het stoplicht staat liggen spullen voor het grijpen. Men moet een tas ook niet in het zicht leggen.

Verder raadt de politie aan om een  goedgekeurd alarmsysteem aan te brengen en de auto als het even kan in het zicht- en 's nachts in het licht - te parkeren.
 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):