vrijdag, 20. december 2013 - 13:08 Update: 03-07-2014 0:46

Meisje (13) op Schiphol betrapt met drugs

Meisje (13) op Schiphol betrapt met drugs
Schiphol

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar een 13-jarig meisje, dat vanmorgen is aangehouden op verdenking van drugssmokkel tijdens een douanecontrole op Schiphol.

Het meisje, afkomstig uit en woonachtig in Curaçao, werd gecontroleerd tijdens een zogenaamde 100%-controle. Uit eerste onderzoek rees bij de Douane het vermoeden dat ze mogelijk drugs in haar lichaam had. Dit was inderdaad het geval.

Het meisje had een zogenaamde duwersbol vaginaal in haar lichaam ingebracht. Hierop werd zij aangehouden en overgedragen aan het rechercheteam drugsbestrijding van de Marechaussee. Het exacte gewicht van de duwersbol, waar vermoedelijk cocaïne in zit, moet nog worden vastgesteld. Naast het onderzoek dat door het rechercheteam drugsbestrijding wordt verricht zal het team jeugd en zeden van de Marechaussee zich ontfermen over de verdachte.

Ook de raad voor kinderbescherming wordt hierbij betrokken. Het onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Voor zover bekend is de verdachte de jongste ooit die drugs in haar lichaam vervoerde.