dinsdag, 7. mei 2013 - 16:29 Update: 03-07-2014 0:58

Meisje (7) Etten-Leur in kunstmatige coma

foto van fietsers | fbf
Foto: fbf
Etten-Leur

De verdachte van het verkeersongeval in Etten-Leur wordt woensdag 8 mei 2013 voor de rechter-commissaris geleid. De man reed maandag 6 mei twee meisjes aan op de Liesbosweg in Etten-Leur toen hij op de vlucht ging voor de politie.

Het 6-jarige meisje dat gewond raakte aan haar voet/been mocht maandagavond het ziekenhuis verlaten. De toestand van het 7-jarige meisje is nog steeds kritiek. Zij onderging gisteren een langdurige operatie in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. Het slachtoffertje verblijft op de Intensive Care afdeling. Zij wordt door de medici de komende 72 uur in een kunstmatige coma gehouden.
Haar moeder (36) werd bij het ongeval niet geraakt door de vluchtauto en bleef ongedeerd.

Vechtpartij

Bij de vechtpartij die vooraf ging aan het ongeval waren vermoedelijk twee mannen betrokken. Een 34-jarige man uit Etten-Leur werd door een motoragent ingerekend. De 27-jarige Oosterhouter ontrok zich aan zijn arrestatie en ging er vandoor in een blauwe VW Golf. De vluchtauto raakte circa 200 m verderop van de weg, draaide om zijn as en belandde via de berm op een oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Daar liepen op dat moment de 36-jarige vrouw en de twee meisjes (6 en 7). De beide kinderen werden tijdens de crash geraakt door het voertuig. De politie weet inmiddels wie de derde persoon is, waarover gisteren werd gesproken. Deze persoon was al voorafgaand aan de vechtpartij vertrokken en is op dit moment geen verdachte. De eigenaar van de betrokken auto meldde zich bij de politie en is verhoord.

Provincie: