woensdag, 5. juni 2013 - 10:56 Update: 03-07-2014 0:57

Meisje zet achtervolging in

Foto van voorwiel fiets | MV Blik op Nieuws
Foto: MV
Woerden

Een medewerker betrapte op dinsdagmiddag 4 juni een winkeldief en ging achter hem aan. Een fietsster nam de achtervolging van hem over.

Rond 17.15 uur zag een medewerker van een winkel aan de Voorstraat dat een man iets uit een stelling pakte. De man liep langs de kassa, zonder iets af te rekenen. De medewerker ging achter de winkeldief aan, sprak hem aan, maar die rende weg. Hij zette de achtervolging in. De winkeldief kwam ten val en verloor daarbij zijn schoen, maar zette zijn vlucht voort. Een 18-jarig Woerdens meisje op de fiets zag de vluchtende verdachte, reed hem met haar fiets klem en pakte hem beet. Hij rukte zich los en ging ervandoor. Zij gaf het echter niet op, liet haar fiets vallen en ging te voet achter hem aan. Op de Rijnstraat passeerden zij een terras bij een cafetaria. Daar riep het meisje om hulp. Ter hoogte van de Achterstraat kwam de verdachte weer ten val. Hij werd toen door het meisje en enkele mensen die op het terras zaten onder controle gebracht. Hij bleek inderdaad zijn buit nog bij zich te hebben.

Proces-verbaal

Agenten kwamen ter plaatse en hielden de verdachte, een 44-jarige man uit Zoetermeer, aan. Zij brachten hem over naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.