maandag, 17. juni 2013 - 13:43 Update: 03-07-2014 0:56

Melkert overweegt terugkeer in Haagse politiek

Foto van Ad Melkert PvdA | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Ad Melkert sluit een terugkeer naar de Haagse politiek niet uit. Dit zegt hij maandag in een interview met de Persgroep.

Ad Melkert sluit een terugkeer naar de Haagse politiek niet uit. Dit zegt hij maandag in een interview met de Persgroep.

Na zijn desastreuze nederlaag tijdens de verkiezingen op 15 mei 2002, vindt Melkert het niet ondenkbaar dat hij terugkeert op het politieke toneel in Den Haag en ziet dat dan ook niet als een 'no-go-area'. 'Het heeft mij in de politiek, nationaal of internationaal, altijd geboeid hoe je het algemeen belang kunt dienen. Daar zijn mensen voor nodig die verantwoordelijkheid willen dragen.'

Melkert werkt op dit moment aan een plan voor de PvdA dat genoeg tegengewicht moet gaan bieden voor het rechtse beleid van Rutte. Melkert denkt goed te passen op het Binnenhof en zegt daarover: 'volgens mij past iedereen daar in, want 2013 is 2013. Voor iedereen geldt dat de wereld anders is dan in 1995. Ik heb ook weer veel geleerd onderweg. In sommige opzichten heb ik nog steeds dezelfde opvattingen, in sommige opzichten denk je weer wat anders.'

De voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ontwerpt voor de PvdA een alternatief en presenteert zijn plannen voor een nieuw beleid in het najaar.

Provincie: