donderdag, 30. mei 2013 - 22:03 Update: 03-07-2014 0:57

Michael Berg schrijft spannendste boek

Michael Berg schrijft spannendste boek
Foto: fbf
Amsterdam

Michael Berg heeft donderdagavond De Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, ontvangen voor zijn thriller Nacht in Parijs (The House of Books).

De Schaduwprijs, voor het beste thrillerdebuut, is gewonnen door Walter Lucius met De vlinder en de storm (A.W. Bruna Uitgevers).

De prijzen zijn donderdagavond uitgereikt op de Avond van het Spannende Boek, de openingsavond van de 25ste editie van Juni - Maand van het Spannende Boek, in Felix Meritis in Amsterdam. De winnaar van De Gouden Strop 2013 ontvangt een cheque van EUR 10.000,- en een sculptuur van beeldhouwer Marianne van den Heuvel. Het thema dit jaar is 25 jaar Juni - Maand van het Spannende Boek en kijkt terug op de geschiedenis van de misdaadliteratuur: het laat zien hoe spannende fictie de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van de populairste genres in de boekhandel en bibliotheek.

Michael Berg is het pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen. Hij werd geboren in Heerlen, studeerde Nederlands, werkte voor diverse omroepen en is naast auteur ook componist. De Gouden Strop juryvoorzitter Annemarie van Gaal: `Berg koppelt een sterk en geloofwaardig plot aan actuele maatschappelijke thema's. Zo haakt hij in zijn boek aan bij het politieke schandaal rond Dominique Strauss-Kahn en de opkomst van rechts-populistische partijen in de Europese politiek. Het geeft Nacht in Parijs een gelaagdheid die het verschil bepaalt tussen een goede en een uitstekende thriller.'

 

Provincie: