donderdag, 27. juni 2013 - 7:36 Update: 03-07-2014 0:55

Milieugroeperingen in actie bij SER

Foto van milieu | fbf
Foto: fbf
Amsterdam

Greenpeace en Milieudefensie zetten energieonderhandelaars op scherp - Onderhandelingen in de SER over energieakkoord voor vandaag afgelast.

Actievoerders van Greenpeace en Milieudefensie staan deze week elke ochtend bij het SER-gebouw in Den Haag klaar om de onderhandelaars van het Nationaal Energieakkoord op scherp te zetten. Ze voorzien de onderhandelaars van ‘Energie-drank’ en belichten iedere dag een aspect aspect van het akkoord dat zij graag goed geregeld willen zien. “We hebben de historische kans om Nederland van de beschamende onderste regionen van het duurzame energieklassement te laten opstomen naar de Europese top,” zegt campagnedirecteur Joris Thijssen van Greenpeace.

Joris Thijssen: “Het is nú tijd om spijkers met koppen te slaan. We moeten letterlijk en figuurlijk werk maken van energiebesparing en woningisolatie. We moeten zorgen dat zon en wind twee belangrijke pijlers worden in onze energievoorziening.”  Voor het SER-gebouw wordt een 12 meter lange windmolenwiek opgesteld met de leus: ‘schone energie nu’. Het SER-akkoord moet vol inzetten op de realisatie van windmolens op land en in zee.