zondag, 16. juni 2013 - 16:44 Update: 03-07-2014 0:56

Militair in Kunduz gewond door schot uit wapen

Politietraining in Afghanistan | Defensie
Foto: Defensie

Een Nederlandse militair is vandaag in Kunduz (Afghanistan) op het kamp gewond geraakt door een schot in zijn been met een dienstwapen.

De Koninklijke Marechaussee onderzoekt het ongeval. Dit heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt.

De toestand van de gewonde is stabiel, hij heeft zijn thuisfront zelf kunnen informeren per telefoon. Op Kamp Kunduz verblijven circa 300 militairen en burgers voor de politietrainingsmissie.

Basis

Nederland stopt op 1 juli 2013 met deze missie. Het werk gaat tot die datum onverminderd voort. Personeel en materieel hebben uiterlijk 1 november de Duitse basis in Kunduz verlaten.

De Nederlandse geintegreerde politietrainingsmissie heeft sinds de zomer van 2011 een stevige basis gelegd voor de hele justitieketen in Kunduz. De Afghanen zijn eerder dan gepland klaar om zelf de verantwoordelijkheid voor politietrainingen te dragen in Kunduz.

Ondersteunen

Nederland blijft in Kunduz militair betrokken met de inzet van de 4 F-16's vanaf Mazar-e-Sharif. De jachtvliegtuigen voeren de taken uit onder het huidige mandaat en ondersteunen daarnaast de terugverplaatsing van de Nederlandse eenheden. Ook de politie en marechaussee blijven een bijdrage
leveren aan de EUPOL in Kabul voor de versterking van de politie- en justitiesector op nationaal niveau.

Categorie:
Tag(s):