maandag, 24. juni 2013 - 8:10 Update: 03-07-2014 0:48

Moeder Julian en Ruben bedankt Nederland in brief

foto van vermiste kinderen | Politie
Foto: Politie

Iris van der Schuit, de moeder van de vermoorde broertjes Julian en Ruben bedankt per brief iedereen die heeft meegeholpen bij het zoeken naar haar zoontjes. Ook bedankt ze Nederland voor het medeleven, de kaarten en de bemoedigende berichten, zo melden verschillende media maandag.

Eigenlijk zou ze iedereen persoonlijk willen bedanken, maar ze doet dit nu vandaag per brief die ze via het persbureua ANP verspreidt. Vandaag 24 juni is voor haar een bijzondere dag omdat Julian dan 8 jaar zou zijn geworden. De vermiste jongetjes werden uiteindelijk op 19 mei dood gevonden, vermoedelijk om het leven gebracht door hun vader.

In de brief schrijft Iris van der Schuit: Vandaag, maandag 24 juni, zou Julian 8 jaar zijn geworden, Ruben zou 9 juli 10 jaar worden. Een paar weken geleden waren we al plannen aan het maken voor hun verjaardagen. Wanneer we het gingen vieren en hoe we dit zouden doen. Wie er allemaal mochten komen en uiteraard welke cadeaus ze graag wilden hebben. Het werd ze niet gegund en het is niet te bevatten als je terugdenkt hoe een jaar geleden nog hun verjaardagen gevierd werden, dat het dit jaar enkel een bezoek aan hun graf kan worden.

Verder bedankt Iris van der Schuit de man die kikkervisjes zou gaan zoeken met zijn zoontje en adequaat reageerde op het zien van de lichamen van haar kinderen. Iris: 'Ik ben hem heel erg dankbaar.' Ook bedankt ze de mensen die burgerzoekacties organiseerden en degenen die meehielpen zoeken, in het bijzonder de ouders van de klasgenootjes van Ruben Julian. En haar haar dank gaat ook uit naar de rechercheurs die de zaak nog steeds onderzoeken, de mariniers, het pantsergeniebataljon en de Koninklijke Luchtmacht die zijn ingezet, burgemeester Koos Janssen van Zeist, de brandweer en de school en voetbalclub van de jongens.

Als laatste schrijft ze: 'Achter de schermen hebben nog veel meer mensen, zowel in Nederland als in het buitenland, dag en nacht doorgewerkt om Ruben en Julian te vinden, waar ik geen weet van heb. Ook die mensen die wil ik graag bedanken. Ook wil ik de oprichters van Stichting RuJu, Remco Meijer, Menno Bausch en Frank Oosthoek, bedanken die met hun stichting zorgen dat Ruben en Julian niet worden vergeten.'