maandag, 28. januari 2013 - 13:03

Moeder zwaar mishandelde Tilburgse peuter gearresteerd

Tilburg

De politie heeft zondag de 30-jarige moeder van de zwaar mishandelde Tilburgse peuter gearresteerd. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Huisartsenpost
De vrouw en haar partner brachten het peutertje vorig jaar december zwaar gewond binnen bij een huisartsenpost in Tilburg. Uit de aard van de verwondingen en medisch onderzoek bleek dat er vermoedelijk sprake was van kindermishandeling.

Partner reeds aangehouden
Vorige week werd de 26-jarige partner, niet zijnde de biologische vader van de peuter, van de vrouw al aangehouden en in voorlopige hechtenis genomen. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de ernstige mishandeling van de peuter.

Kindermishandeling
Het meisje van destijds 13 maanden oud werd op vrijdag 14 december 2013 zwaar gewond binnen gebracht bij een huisartsenpost in Tilburg. Na een reanimatie ging het slachtoffertje per traumahelikopter naar een gespecialiseerd kinderziekenhuis elders in Nederland.

Intensive care
Zij verbleef daar een aantal weken op de intensive care afdeling. Momenteel herstelt het meisje verder in een revalidatiecentrum.

Onderzoek
De aard van het letsel gaf meteen na de melding al aanleiding om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen. Het onderzoek wordt, onder de leiding van een officier van justitie, uitgevoerd.

Gaande het onderzoek kwamen er aanwijzingen dat de moeder en haar huidige partner mogelijk verantwoordelijk waren voor de mishandeling van de peuter.

Het tweetal zit vast en wordt momenteel verhoord over de gebeurtenissen. De 30-jarige vrouw wordt aanstaande woensdag voor de rechter-commissaris geleid.
Provincie:
Tag(s):