dinsdag, 21. mei 2013 - 12:02 Update: 03-07-2014 0:57

Mogelijk tot wel 7 daders bij schietpartij Staatsliedenbuurt

Foto van schietpartij Staatsliedenbuurt | BON
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Het onderzoek naar de schietpartij op 29 december 2012 in de Staatsliedenbuurt is nog altijd in volle gang. In de afgelopen maanden zijn twee verdachten gearresteerd. Het gaat om een 24-jarige man en een 32-jarige man, beiden uit Amsterdam. Zij worden onder meer verdacht van moord, poging tot moord en bezit van vuurwapens.

De politie gaat er echter van uit dat er 5 tot 7 daders zijn geweest, verdeeld over twee auto's. Een zilvergrijze Audi Quatro RS4 en een zwarte Volkswagen Golf GTI. Inmiddels heeft het rechercheteam, dat nog altijd uit zo'n 20 rechercheurs bestaat, nieuwe aanknopingspunten. Een van de mannen die uit de Audi is gestapt en de wijk Geuzenveld is ingerend, nadat de Audi daar werd achtergelaten, is gezien door getuigen. Van hem is een compositietekening gemaakt. Ook is er een compositietekening gemaakt van één van de daders die op de Van Bossestraat in de Staatsliedenbuurt i­n de Audi is gestapt. Beide tekeningen zijn vanavond te zien in Opsporing Verzocht. Daarnaast zijn er interessante DNA-sporen veilig gesteld waar volop mee gerechercheerd wordt.

Twee doden
Bij de schietpartij vielen die zaterdagavond twee doden. De slachtoffers, de 21-jarige Said el Yazidi en de 28-jarige Youssef Lkhorf, werden onder andere beschoten met kalasjnikovs, net als twee motoragenten die ongedeerd bleven. Na de schietpartij, vindt de politie tientallen kogelhulzen terug, verspreid over honderden meters. Omstanders werden niet geraakt. Het beoogde derde slachtoffer, een 24-jarige man uit Eindhoven, zit inmiddels vast. Hij werd op 22 februari aangehouden voor het bezit van valse identiteitspapieren en wapenbezit.
 

Provincie: