vrijdag, 19. april 2013 - 9:18 Update: 03-07-2014 0:59

Motoren en auto in beslag genomen

Foto van in beslag genomen auto en moteren | KMar
Foto: KMar
Oss

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdag bij een 40-jarige inwoner van Oss twee motoren en een personenauto in beslag genomen. Rechercheurs van de brigade Brabant Zuid in Eindhoven stelden een onderzoek in naar de Ossenaar toen afgelopen februari tijdens een securitycheck op Eindhoven Airport een groot geldbedrag bij hem werd aangetroffen (een kleine 10.000 euro).

De man kon geen aannemelijke verklaring geven hoe hij aan het geldbedrag was gekomen, hierop is het geld in beslag genomen.  Uit nader onderzoek door de Marechaussee bleek dat de man meerdere voertuigen op zijn naam had staan. Ten behoeve van het witwas onderzoek heeft de Marechaussee, in overleg met het Openbaar Ministerie, vanmorgen de voertuigen in Oss in beslag genomen. 

Volgens een woordvoerder van de Marechaussee mag misdaad niet lonen. In het kader van ‘afpakken’ werden in dit onderzoek twee motoren en een auto in beslag genomen. Door de status(symbolen) af te pakken van de crimineel, hoopt justitie aan te tonen dat misdaad niet loont.