zondag, 28. juli 2013 - 10:03 Update: 03-07-2014 0:54

Na hittegolf van een week weer wat koeler tot woensdag

Utrecht/Zeist

Zondag is de temperatuur in de Bilt niet boven de 25 graden gekomen en daarmee is ooficieel een einde gekomen aan de hittegolf die precies een week heeft geduurd. Dit meldt het KNMI zondagmiddag.

  Het zware onweersfront dat zaterdagavond rond 23.30 uur ten zuiden Nederland binnentrok heeft rond 04.00 vannacht ons land weer verlaten. Het is zondag dan ook met 23 graden een stuk 'frisser'.

Daarbij hebben zich, afgezien van zware onweersklappen en lokaal hevige regenbuien,  geen noemenswaardige problemen voorgedaan.

’Het onweer was het hevigst in een band over midden-Brabant, Gelderland, Utrecht, Overijssel, Flevoland en Drenthe. In korte tijd viel hier rond de 30 mm, uitschieters van rond de 40 mm kwamen ook in Brabant voor’, meldt Weeronline.nl.

In de buien ging het flink tekeer waarbij door de zeer zware onweersklappen autoalarmen afgingen. Plaatselijk werden valwinden geconstateerd. Op veel plaatsen in Nederland was het rond 04.00 uur vannacht afgekoeld naar 19 graden.

Klamme weer voor even voorbij
Met deze zware onweersbuien komt Nederland in een wat meer behaaglijk klimaat terecht. De temperatuur schommelt daarbij rond de 23 graden maar nog belangrijker, de luchtvochtigheid is aanmerkelijk gedaald waardoor het klamme gevoel is verdwenen.

Zondag
Zondag wordt is het dus koeler en droger. Vanuit het westen komen er opklaringen en wordt het overal droog. De maximumtemperaturen zullen dan rond de 23 graden liggen.

Vooruitzichten:temperatuur weer richting 30 graden
In de komende week houdt het koelere weer aan met temperaturen rond de 22 tot 23 graden. Er is wel een kans op een bui. Vanaf woensdag wordt het weer droger en gaan de temperaturen opnieuw in de richting van de 30 graden.
Provincie: