zondag, 5. mei 2013 - 17:35 Update: 03-07-2014 0:58

Na reanimatie dood verklaarde man heeft toch nog hartslag

Foto van ambulance achterzijde | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Gorinchem

In Gorinchem deed zich zaterdagmiddag een bizarre gebeurtenis voor nadat twee tieners het lichaam van een man aantroffen op het strandje ‘Buiten de Waterpoort’.

Het tweetal reageerde direct door 112 te bellen. De politie en ambulancedienst worden gealarmeerd en spoeden zich naar het strandje.

De politie komt als eerste aan en begint de man met behulp van de AED te reanimeren. Al vrij snel daarop is ook het personeel van de ambulancedienst ter plaatse die het overnemen van de agenten.

Het ambulancepersoneel stopt na enige tijd de reanimatie en besluit dat verder reanimeren geen zin meer heeft en verklaart de man dood. Er wordt een laken over de man gelegd en de ambulancedienst vertrekt terwijl de politie bij het lichaam blijft in afwachting van de recherche.

Deze arriveert ongeveer een uur daarna en start een onderzoek op het lichaam van de man. Daarbij wordt bij de dood verklaarde man toch nog een hartslag geconstateerd. Hierop wordt snel opnieuw een ambulance opgeroepen die de man naar het ziekenhuis brengt. 

De politie spreekt van een bizarre gebeurtenis. Over de huidige toestand en identiteit van de man is bij de politie nog niets bekend. De politie is een onderzoek gestart.

De ambulancedienst Zuid-Holland-Zuid heeft aangegeven het incident te onderzoeken.

 
Provincie: