zondag, 17. maart 2013 - 16:14 Update: 03-07-2014 1:01

NAC eenvoudig langs Willem II in Brabantse derby

- (ELF-Voetbal) NAC heeft eenvoudig Willem II verslagen. De ploeg uit Breda won de streekderby met 4-0 van de Tilburgers, die zodoende laatste in de Eredivisie blijven met zeventien punten. NAC heeft met de overwinning goeie zaken gedaan: het sprong over PEC Zwolle en FC Groningen heen en staat nu elfde met 31 punten.

NAC begon het treffen met Willem II goed. Na tien minuten voetballen krulde Anthony Lurling een vrije trap op het hoofd van Nemanja Gudelj, die met een harde kopbal David Meul tot een redding dwong. De rebound kon de goalie niet meer keren en zag daardoor Kees Luijckx de 1-0 maken. Het verloop van de eerste helft was met name slordig. NAC Breda had een overwicht, maar kon dit niet in kansen omzetten. Wel was er even sprake van een mogelijke rode kaart, nadat de doorgebroken Lurling aan het shirt werd getrokken door Marc Höcher, maar scheidsrechter Danny Makkelie zag er niets in. In het tweede bedrijf was het spel niet veel beter. NAC liet de bezoekers het spel maken, maar het ontbeerde de ploeg van Jurgen Streppel aan creativiteit. Via een mazzelgoal gooide NAC het duel vervolgens in het slot. Een hoekschop van Jordy Buijs kwam via via bij invaller Mats Seuntjens terecht, die het leer achter Meul werkte. Even later was Seuntjes de aangever voor de 3-0. Hij vervoverde de bal en gaf deze mee aan Elson Hooi. De rappe aanvaller bleef koel en gooide het duel definitief in het slot. Danny Verbeek maakte in de 80ste minuut nummer vier van de middag en de derde binnen acht minuten. Geklungel van Philipp Haastrup bezorgde Hooi de bal, die via Kees van Buuren miste. Verbeek ontving hierdoor de bal en zorgde voor de 4-0 eindstand.