zaterdag, 30. maart 2013 - 20:55 Update: 03-07-2014 1:01

NAC pakt een punt in Enschede tegen zwak Twente

Breda - (Elf Voetbal) NAC Breda heeft FC Twente zo goed als zeker uitgeschakeld voor de titel. In de Grolsch Veste was het balbezit voor de Tukkers, maar de bezoekers kwamen op voorsprong in de slechte wedstrijd.

Uit een standaardsituatie reageerde Van der Weg attent op een kopbal van Luijckx. Wout Brama bezorgde de zwakke thuisploeg een kleine tien minuten voor tijd een punt: 1-1. In de eerste helft had Twente ruim 70 procent balbezit, maar het deed daar zeer weinig mee. Dusan Tadic en Nacer Chadli kwamen nauwelijks in het stuk voor. Al had Tadic nog wel een gevaarlijke voorzet in huis. Spits Dmitri Bulykin kon er echter net niet bij. Aan de andere kant waren de gasten ook amper kansrijk. Elson Hooi was nog het gevaarlijkst, maar zijn inzet werd geblokt. Na de rust was het snel 0-1. Een vrije trap kwam op het hoofd van Kees Luijckx. Zijn inzet werd nog gekeerd door keeper Nicolay Mihaylov, maar Kenny van der Weg was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Vlak daarna had Nemanja Gudelj de 0-2 op zijn schoen. Hij schoot vanuit een moeilijke hoek echter voorlangs. Nacer Chadli stond voor het eerst sinds zijn terugkeer weer in de basis bij de ploeg van Alfred Schreuder. Hij liet zien nog niet helemaal scherp te zijn. Hij nam de vrije ballen namens de thuisploeg, maar die waren nooit gevaarlijk. In zijn acties was de Belg ook ongelukkig. NAC loerde het laatste half uur op de counter. Twente drong aan en kreeg kansen via Castaignos en Fer. Met name Leroy Fer had de gelijkmaker moeten maken. Zijn kopbal van dichtbij ging over. In de 83ste minuut kwam de 1-1 er toch. Jelle ten Rouwelaar bokste de bal weg. Het leer kwam voor de voeten van aanvoerder Wout Brama. De middenvelder haalde uit en doordat de bal van richting veranderd werd, belandde de bal via binnenkant paal in het doel. In de spannende slotfase werd niet meer gescoord. Twente (vijfde) heeft nu twaalf verliespunten meer dan koploper Ajax. FC Utrecht kan vanavond bij een zege op VVV-Venlo op gelijke hoogte komen met de Tukkers. NAC blijft elfde met 32 punten uit 28 duels.