zaterdag, 6. april 2013 - 14:37 Update: 03-07-2014 1:00

NASA gaat proberen asteroïde in baan om aarde te krijgen

NASA
Foto: NASA

Ruimtevaartorganisatie NASA heeft plannen om in 2019 een poging te doen om een langs de aarde scherende asteroïde op te vangen en in een baan rond de aarde te brengen.

NASA wil een asteroïde met een doorsnee van zeven à acht meter met een onbemand ruimteschip tot stoppen dwingen en 'parkeren' vlak bij aarde. Eenmaal op zijn plek, dan wil men met astronauten er op af voor verder onderzoek. De NASA wil er drie doelen mee bereiken: Zo wil men meer kennis verzamelen over de gevaren die asteroïden vormen voor de aarde. Ook wil men onderzoeken of de rots natuurlijke hulpbronnen bevat. Als laatste moet het technieken perfectioneren die de NASA nodig heeft voor een bemande ruimtereis naar Mars.


Volgende week wordt het NASA-budget voor volgend jaar bekendgemaakt. Volgens Senator Billl Nelson, voorzitter van de senaatscommissie voor ruimtevaart, stelt president Obama in eerste instantie 100 miljoen dollar beschikbaar om met het project te beginnen. Het geld wordt gebruikt om de juiste asteroïde op te sporen.
 

Categorie: