vrijdag, 22. maart 2013 - 22:46 Update: 03-07-2014 1:01

Nederland wint gemakkelijk van Estland

- (Elf Voetbal) Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond in de WK-kwalificatiereeks uitstekende zaken gedaan. De ploeg was in Amsterdam met 3-0 te sterk voor Estland door treffers van Rafael van der Vaart, Robin van Persie en Ruben Schaken.

Het Nederlands elftal ging van start met een Feyenoord/Ajax-defensie, die bestond uit Kenneth Vermeer, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind. Op het middenveld kregen Jonathan de Guzman, Kevin Strootman en Wesley Sneijder de voorkeur. De aanval van bondscoach Louis van Gaal bestond uit Jeremain Lens, Robin van Persie en Arjen Robben. Gedurende de eerste helft had Nederland liefst tachtig procent van het balbezit. De ploeg kreeg kansen via onder andere Wesley Sneijder. De middenvelder van Galatasaray moest zich na 35 minuten spelen met een liesblessure laten vervangen door Rafael van der Vaart. Even daarvoor schoot Arjen Robben na een fraaie actie voorlangs. Tot aan de rust werd het net niet gevonden (0-0). In de eerste twee minuten na de theepauze viel er voor de supporters in de Amsterdam ArenA meer te juichen dan de 45 minuten ervoor. Na een lange dribbel van Janmaat schoot invaller Van der Vaart uit de draai in de korte hoek: 1-0. Oranje, dat uitstekend uit de kleedkamers kwam, creëerde ook in het vervolg kansen via onder andere de opgeleefde Van Persie en De Guzman. Twintig minuten voor tijd tekende Van Persie voor de verdubbeling van de score. Een voorzet van Janmaat, die zijn tweede assist afleverde, werd bij de eerste paal binnengetikt door de aanvaller van Manchester United (2-0). Het slotakkoord kwam op naam van invaller Ruben Schaken. Het doelpunt van de Feyenoord-aanvaller was tevens de 1500ste treffer van Oranje. Door de zege blijft Nederland foutloos in Groep D. De ploeg behaalde vijftien punten uit vijf duels.