dinsdag, 15. oktober 2013 - 9:23 Update: 03-07-2014 0:50

Nederlander mogelijk ontvoerder Maddy

Foto van ontvoerder Maddy | Politie
Foto: Politie
Londen

Er zijn nieuwe aanknopingspunten gevonden in de zaak van de vermiste Madeleine (Maddy) McCann, op basis waarvan de politie een nieuwe reconstructie heeft kunnen maken van de gebeurtenissen rond haar verdwijning.

Maandagavond toonde de BBC, in het programma Crimewatch, compositietekeningen van de man die in de buurt van het appartement is gesignaleerd op de avond dat Maddy verdween. De compositiebeelden zijn gemaakt aan de hand van gesprekken met twee getuigen die de man signaleerden op de avond waarop Maddy vermist raakte.

Mogelijk Nederlandse man

De politie denkt dat de opsporing van deze man belangrijk is voor de voortgang van het onlangs in gang gezette onderzoek. Het zou mogelijk om een Nederlandse man gaan. De man wordt verder omschreven als een blanke man in de leeftijd van 20 tot 40 jaar en van gemiddelde lengte en postuur. De man spreekt Nederlands of Duits.

Opsporing verzocht

Vanavond zal in Nederland in Opsporing Verzocht aandacht worden besteed aan deze verdwijningzaak. Ten tijde van Maddy's verdwijning waren er veel Nederlandse toeristen in het resort waar Maddy met haar ouders en een 18 maanden oude tweeling verbleef. De Britse onderzoeksleider Andrew Redwood is te gast in het programma. Ook in Duitsland en Ierland is gevraagd de compositietekening aan het publiek te tonen.De Brtise Daily Mirror meldt dat de politie In Mancherster een man heeft opgepakt in verband met de verdwijning van het Britse meisje. De man had verteld dat hij het meisje kort geleden nog had gezien op een eiland in de Middellandse Zee. De man werd in september gearresteerd op verdenking van drugsbezit en verspreiding van onzedelijk beeldmateriaal van kinderen.

Verdwijning

De 3-jarige Madeleine verdween op 3 mei 2007 uit haar slaapkamer in een appartementencomplex in Praia da Luz in de Algarve (Portugal). Er zijn getuigen die iemand met een kind hebben zien lopen rond het tijdstip van haar verdwijning. Het precieze tijdstip waarop het meisje is verdwenen, is niet bekend.De ouders van  Maddy, Kate en Gerry McCann, gingen die bewuste avond uit eten in de tapasbar van het vakantiecomplex met zeven vrienden. Ze lieten hun drie kinderen - Madeleine (3) en de jongere tweeling Sean en Amelie (18 maanden) - in het appartement slapen. Een deel van het appartement lag in het zicht van de ouders. De ouders zouden regelmatig bij de kinderen zijn gaan kijken. Om 22.00 uur zou Kate McCann hebben ontdekt dat  Maddy er niet meer was.

De Britse politie, die de zaak recentelijk weer opgepakte. zegt dat het zou kunnen dat 'Maddy' nog steeds in leven is.

Provincie:
Tag(s):