donderdag, 4. april 2013 - 11:01 Update: 03-07-2014 1:00

Neergeschoten man na overval juwelier in ziekenhuis opgenomen

Archief EHF
Foto: EHF

De man die woensdagmiddag 3 april na een gewapende overval op een juwelier op het Hammerskjoldhof werd neergeschoten, is in een ziekenhuis opgenomen en ’s avonds geopereerd. 'Zijn toestand is stabiel', meldt de politie donderdag.

De overvallers schoten op hun vlucht de man in zijn been toen hij de twee probeerde tegen te houden. Het 29-jarige slachtoffer werd in het ziekenhuis opgenomen. Daar werd vastgesteld dat er een slagader was beschadigd en een spoedoperatie noodzakelijk was. De man is inmiddels geopereerd en maakt het naar omstandigheden redelijk. Zijn toestand is omschreven als stabiel.

Uitgebreide zoekactie
Direct na de overval melding rukten tientallen politie-eenheden, waaronder ook de politiehelikopter, bikers en motoragenten uit naar de plaats delict en de wijde omgeving. Ondanks intensief zoeken, twee arrestaties die naderhand negatief bleken en het uitkammen van de omgeving, werden er verdachten aangehouden. Specialisten van de dienst Forensische Opsporing hebben uitgebreid sporenonderzoek verricht en sporen veiliggesteld. Een rechercheteam is direct na de overval een onderzoek gestart.

Provincie: